Ett trevligt samtal om värmepumpar

Hallå i stugorna!

Idag stötte jag på en härlig kille som hade ett företag där han sålde värmepumpar i Hultsfred och jag som är en väldigt aktiv med miljöfrågor och energi började direkt snacka lite om hur värmepumpar påverkade miljön och om det var bra eller dåligt. Jag la mig ganska platt direkt eftersom jag inte hade någon som helst koll på värmepumpar och hur de fungerade, men jag märkte att den här killen hade stenkoll på sin sak så jag började ställa lite frågor för att öka min kunskap inom området.

Det var i samband som när jag kom till jobbet i Hultsfred som jag träffade Marcus som driver Mackes Vvs Allservice. Jag var först på plats på kontoret som alltid och därefter kom plötsligt han in. Det hade inte framgått någon information till mig att det var problem med våra vattenledningar eller att det skulle komma någon och ordna detta. Social som jag är så frågade jag givetvis om han ville ha en kopp kaffe innan han skulle börja arbeta. Så vi satte oss ner och tog oss en kopp och småpratade lite. Det var då som jag fick reda att han också sålde värmepumpar och servade dem. Nu har jag lärt mig en hel del om värmepumpar och om vilka fördelar samt nackdelar dess energi har på miljön, det är inte jättebilligt men så småningom så kommer jag definitivt införskaffa mig en värmepump till huset.

Det är väldigt kul hur man genom att vara lite social kan lära sig massa nya saker och träffa människor som kan bidra med kunskap till en, hade jag inte bjudit Marcus på en kopp kaffe så hade jag antagligen aldrig vetat om att det fanns någon här i Hultsfred som säljer värmepumpar. Ibland är det bra att vara framåt och vara öppen för konversationer.